Chocolade: superfood

Published:

Veel mensen zijn dol op chocola. Ik in ieder geval wel. Als dat voor jou ook geldt dan vind je het vast fijn om te lezen dat rauwe cacao behoort tot een van de beste superfoods. Rauwe cacao heeft een positieve werking op hart- en bloedvaten, bloeddruk en cholesterol. Daarnaast is rauwe cacao ook nog eens een super anti-oxidant en een sterke bron van magnesium.

Rauwe cacao is een super superfood voor vrouwen. Het wordt wel gezien als een van de meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld. Er zitten meer dan 400 complexe stoffen in cacao.

Om chocola te maken van cacao moet er een verhitting plaatsvinden en worden er vetten en suikers toegevoegd. Daardoor wordt de cacao een heel stuk minder gezond en gaan veel voordelen van de cacao verloren.

Wat zijn voordelen van cacao?

1. Cacao is een rijke bron van anti-oxidanten.
Antioxidanten gaan het verouderingsproces tegen. Blauwe bessen staan bekend als goede bron van anti-oxidanten maar rauwe cacao bevat wel 40 keer meer anti-oxidanten!

2. Vermindert de kans op hart- en vaatziekten
Cacao bevat drie keer meer flavonoïden dan groene thee.  De polyfenolen die onder flavonoïden vallen werken als antioxidant. Polyfenolen zijn aanwezig in cacao en chocoladeproducten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Het leuke van polyfenolen is dat ze een gunstig effect hebben op de vermindering van aderverkalking en een gunstig effect hebben op de bloedvaten.

3. Cacao is goed voor je bloeddruk
Rauwe cacao helpt mee om een hoge bloeddruk te laten dalen. Ondanks dat er vetten in een donkere reep chocolade zitten, zijn die vetten grotendeels wel de gezondere vetten die we juist nodig hebben.

4. Pure chocolade houdt de bloedsuikerspiegel in balans
Ondanks dat chocolade vaak bewerkt is met suiker, wordt pure chocolade niet snel in het bloed opgenomen. De glychemische index van chocolade vanaf 85% is namelijk 20 en dit is net zo laag als van veel groenten. De bloedsuikerspiegel is belangrijk om in balans te houden, zeker als je wilt afvallen.

5. Cacao is de rijkst bekende bron van magnesium
Veel vrouwen hebben een tekort aan magnesium. Ze zijn vaak chronisch vermoeid of hebben te kampen met een (te) hoog stressniveau. In periodes van stress plas je veel meer (tot 4 keer zoveel) magnesium uit dan normaal. Vooral als je daarbij veel zuivel, alcohol, koffie of frisdrank drinkt. Magnesium is een mineraal dat ontzettend veel taken heeft in je lichaam en belangrijk is voor al je organen, vooral voor je hart, zenuwen, nieren en spieren. Heb je weinig energie? En zin in chocola? Het zou kunnen dat je een tekort aan magnesium hebt.

6. Pure chocolade maakt blij
Naast alle gezondheidsvoordelen van cacao geeft chocolade ons een aangenaam gevoel. Bovendien regelt rauwe cacao de endorfine productie van het lichaam. Endorfine is het stofje in het lichaam wat een gevoel van geluk geeft.


Welke chocolade kan je het beste eten?
Veel mensen vinden chocola erg lekker. Er zit echter wel een verschil tussen witte, melk en pure chocolade. Witte chocolade bevat namelijk helemaal geen (rauwe) cacao. Het is dus ook logisch dat alle gezondheidsvoordelen die rauwe cacao te bieden heeft niet te vinden zijn in witte chocolade. Je eet dan eigenlijk gewoon een suikerklontje.

Melkchocolade bevat meestal zo’n 30-36% cacao. Ook melkchocolade bevat vaak veel melk en suiker. Dat heeft dus juist nadelen voor je gezondheid.

Pure chocolade bevat genoeg rauwe cacao die alle gezondheidsvoordelen bieden. Kies voor een chocolade met een zo’n hoog mogelijk percentage cacao(poeder), vanaf 72% of beter nog 85% cacao.

Hoeveel gram cacao poeder zou je op een dag moeten eten?
Er wordt aangeraden om zo’n 20 gram per dag te eten.
Eet je een stuk chocolade? Kies dan zoals al gezegd voor een reep met minstens 72% cacao, omdat alle voordelen van rauwe cacao daarin nog voldoende aanwezig zijn.

Lust je geen pure chocolade? Begin dan bijv met chocolade met 55% cacao en eet dan elke keer een stukje met een hoger percentage tot 85%. Je zult zien dat je (lichaam) dit daarna vele malen lekkerder vindt! Nog een voordeel van heel pure chocola: vaak heb je genoeg na één of twee stukken. Bij melkchocolade is dat wel anders.

Lentekriebels

Published:

 

Lentekriebels: tips voor je huid!

Wat fijn dat de lente is begonnen. De dagen worden weer langer, het voorjaar hangt in de lucht en het zonnetje laat zich af en toe al heerlijk zien én voelen. Tijd voor lentetips om je huid in het voorjaar gezond te laten stralen!

  1. Peelen

In de winter kan je huid er wat vaal en dof uit gaan zien. Door je huid regelmatig te (laten) peelen zorg je ervoor dat je huid blijft stralen. Het voorjaar is een prima tijd om nog een peeling te doen en je huid zo te ontdoen van je ‘wintervel’. De zon is in deze periode nog niet zo fel dus de intensievere peelings kunnen prima. Zo komen de nieuwe huidcellen versneld naar de oppervlakte van je huid en zie je er stralend fris uit.

  1. Hydrateren

Na de koude wintermaanden en veel de verwarming aan in huis kan je huid wel wat extra vocht gebruiken. Drink ongeveer 2 liter water per dag (dat mag ook kruidenthee zijn). Bij een tekort aan water krijg je vaak last van hoofdpijn, vermoeidheid, een slechte stoelgang en ziet je huid er valer uit. Meer water drinken zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je lichaam beter kan afvoeren en je zal zien dat je huid ervan gaat stralen.

  1. Andere crème

Pas je crème aan. In de winter heeft je huid vaak behoefte aan een wat vettere voedende crème. In het voorjaar zijn hydraterende serums, crèmes en maskers vaak erg fijn. Een hydraterend masker op crème basis kan je overigens ook goed tijdens de nacht gebruiken. Daar knapt je huid zichtbaar van op.

  1. Beschermen

Het zonnetje schijnt af en toe al lekker en het is dus zeker nodig om je huid te beschermen met een crème met SPF factor. De UV stralen zijn altijd aanwezig en de zonkracht wordt  langzaamaan steeds intensiever. Een dagcrème met een SPF factor helpt ook om je huid te beschermen tegen pigmentvlekken en huidveroudering. Wist je dat een SPF factor maar 2 uur zijn werk doet. Zeker als je veel in de zon buiten bent, moet je dus met grote regelmaat smeren om goed beschermd te blijven.

  1. Detox

De zuiverende werking van een detox helpt je je lichaam te ongiften. Zo krijg je een super zachte stralende schone huid. De cleanse en revitalise kit van Laviesage is een 11 dagen durend mild detox programma waar je een superresultaat mee bereikt. Heb je interesse in een detox? Vraag dan gerust om meer informatie: info@belleallure.nl of 033 4571041

Je huid is als een huis

Published:

Je huid is als een huis

Jouw huid bestaat, net als een huis, uit drie lagen. Elke laag heeft zijn eigen specifieke functie en elke laag vereist onderhoud. Met verzorgingsproducten, behandelingen en suppletie van binnenuit kun je jouw huid onderhouden, verzorgen en voeden. Maak kennis met de drie huidlagen: epidermis, dermis en hypodermis (ook wel onderhuids bindweefsel).

De epidermis 
De epidermis kun je vergelijken met het dak van een huis. Dit beschermt ons tegen invloeden van buitenaf zoals regen, wind en sneeuw. Het bovenste gedeelte van de huid – de opperhuid – bevat dode huidcellen, die dakpansgewijs over elkaar heen liggen. De dakpannen liggen, als het goed is, netjes op elkaar met daartussen beschermende huidvetten. Hoe beterde ‘dakpannen’ gesloten zijn en hoe meer huidvetten er aanwezig zijn, hoe beter de beschermfunctie van je huid werkt. Als er een optimale huidbarrière is, zorgt die ervoor dat we geen vochtverlies hebben van binnen naar buiten én dat de huid beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf zoals verwarming, airco, chemische stoffen uit schoonmaakmiddelen en cosmetica. Voor deze huidlaag zijn omega’s erg belangrijk, dus vette vis (als makreel, zalm en haring), avocado, noten en omegasuppletie.

Behandeling die goed zijn voor de epidermis zijn behandelingen die hydrateren, de doorbloeding stimuleren en licht peelend werken.

De dermis 
Het middelste gedeelte van een huis is het deel waarin we wonen en leven. In de huid zitten in de dermis levende cellen die de aangeleverde voedingsstoffen gebruiken om de cellen gezond te houden en nieuwe cellen aan te maken. Deze middelste laag zorgt voor het volume, de elasticiteit, hydratatie, kwaliteit en de soepelheid van de huid. Hier zitten de huidfabriekjes die energie nodig hebben en brandstof om te bouwen aan een mooie, stevige huid.

Behandelingen die goed zijn voor de dermis zetten de huidcellen aan tot de productie van collageen, elastine en hyaluron. Zij zorgen ervoor dat deze huidlaag actief blijft.

De hypodermis
Het huis heeft een fundament van waaruit gas, water en elektra wordt aangevoerd. Deze laag kun je vergelijken met de derde huidlaag: het onderhuids bindweefsel. Deze laag bestaat uit vetcellen en bindweefselvezels, die de huid verbinden aan dieper gelegen spieren en het skelet. Het onderhuids bindweefsel zorgt voor de stevigheid en strakheid van de huid, bijvoorbeeld je kaakcontour. Deze laag zorgt voor de aanvoer van voedingsstoffen (vitamines, mineralen) en bouwstoffen (collageeneiwitten) naar de middelste huidlaag.

Behandelingen die gericht zijn op de hypodernis/het bindweefsel zorgen voor de stevigheid van jouw huis.
Ik bedoel: huid.

Kies gezond!

Published:

Een nieuw jaar is een mooi moment om te kijken naar de keuzes die je dagelijks maakt.

Eet en drink je gezond? Of kan het beter? Je hoeft aan het begin van het jaar niet ineens radicaal het roer om te gooien, dat is meestal niet de manier om blijvend resultaat te boeken. Met wat kleine aanpassingen kun je al veel vooruitgang boeken en je houdt het beter vol. Het grote voordeel van gezonde keuzes maken is dat niet alleen je gezondheid vooruit gaat, maar je huid ook nog eens mooier wordt!

Lauw water, eventueel met citroen
Begin je dag met lauw water en doe hier het sap van een halve citroen in. Drink dit op de nuchtere maag. Dat is goed voor je darmen, je spijsvertering en voor je immuunsysteem.

Smoothies
Een smoothie is een makkelijke en lekkere manier om je dagelijkse portie vitaminen binnen te krijgen. En het is ook nog eens een snel ontbijtje! Doe alle fruit wat je lekker vindt in de blender en maak er een heerlijke, gezonde smoothie van. Vergeet niet om ook groenten toe te voegen. Zo krijg je meteen een groot deel van je dagelijkse dosis groenten binnen. Een mooie verhouding is 1/3 fruit en 2/3 groente. Een avocado maakt de smoothie wat zachter. Een lepeltje kokosolie, een schepje lijnzaad of chiazaad zorgt voor de juiste balans tussen (fruit)suikers, vezels en vetten én voor een betere opname en vertering in je lichaam.

Olijfolie
Olijfolie is erg gezond. Je hele lichaam en dus ook je huid geniet ervan als je de juiste, gezonde vetten eet. Wist je dat olijfolie juist niet gezond is om mee te bakken? Als de olie te heet wordt, ontstaan  giftige stoffen waardoor je alle gezondheidsvoordelen kwijt bent. Olijfolie is wel gezond over salade, pasta of in een smoothie. Voor het bakken van je eten kun je beter kokosolie of roomboter gebruiken.

Avocado's
Avocado’s zijn gezonde vruchten, boordevol goede vetten en vitaminen. Een avocado is, zoals hierboven vermeld, erg lekker in een smoothie, en ook door een salade of op een zelfgemaakte zadencracker. Avocado’s zijn gezond en geven snel een verzadigd gevoel!

Supplementen
Onze voeding bevat weinig voedingsstoffen. Om er zeker van te zijn dat je alle vitamines binnenkrijgt, kun je je voeding aanvullen met supplementen. Wil jij je huid verbeteren of verjongen? Dan kun je echt niet zonder suppletie. Ook al eet je nog zo gezond; voeding alleen is niet voldoende. Afhankelijk van jouw huidconditie en de wens tot huidverbetering is suppletie van omega 3, vitamine C en een collageensupplement aan te bevelen.

Eetdagboekje
Wat je kan helpen bij het maken van gezonde keuzes, is het bijhouden van een eetdagboekje. Schrijf een week lang op wat je eet en wanneer je eet. Niet smokkelen! Zo krijg je een helder inzicht in de tijdstippen waarop je gaat snaaien of wanneer je voeding eet waar jouw huid niet blij van wordt. Als je inzicht in jouw eetpatronen hebt, kun je ermee aan de slag. Uiteraard help ik je graag om te achterhalen waar de mogelijke oorzaak ligt.

Couperose

Published:

In dit blog zal ik beschrijven hoe couperose ontstaat, hoe je er van af kunt komen en wat je er aan kunt doen om het (deels) te voorkomen.

Hoe ontstaat couperose?

In onze huid zitten, net als in de rest van ons lichaam, heel veel bloedvaten. Grote bloedvaten die overgaan in heel veel kleine bloedvaatjes, de haarvaatjes. Wist je dat je meer dan één kilometer aan haarvaatjes hebt? Deze haarvaatjes worden door invloed van kou en/of warmte nauwer of wijder. Zo wordt de temperatuur van de huid geregeld.

De fijne bloedvaatjes liggen heel dicht onder de oppervlakte van de huid. Door het vele samentrekken en uitzetten van de haarvaten kunnen de spiertjes in de vaatwanden vermoeid raken. Hierdoor kunnen ze soms na verloop van tijd niet meer goed aanspannen. Hierdoor blijft het haarvaatje zichtbaar. Soms knappen er ook wel eens wat vaatjes. Je ziet dan op de huid rode vlekken, draadjes en soms een klein rood ‘spinnetje’. Dit noemen we couperose.

Vooral mensen met een relatief lichte en dunne huid kunnen last krijgen van couperose. Het komt vaak voor op de wangen, de neus, de kin en het decolleté. Juist vanwege het feit dat couperose vaak in het zicht zit, vinden veel mensen het vervelend en erg storend.

Welke behandeling is er voor couperose?

De cosmetisch storende bloedvaatjes kunnen worden verwijderd door ze te coaguleren. Bij deze behandeltechniek wordt met een warm naaldje het bloedvaatje dichtgesmolten. Deze techniek is erg veilig (het naaldje gaat niet door de huid heen) en de vaatjes die verwijderd zijn, komen niet meer terug.

Een andere mogelijkheid voor het behandelen van couperose is door middel van een laser. Vaak zijn er dan wel meerdere behandelingen nodig voordat de beschadigde vaatjes echt onzichtbaar zijn. Daarnaast bestaat het risico dat ook gezonde haarvaatjes worden geraakt door de laserkop.
Mijn advies is dus coaguleren.

Is deze couperose behandeling pijnlijk?

Je zult de behandeling waarschijnlijk wel voelen, maar de meeste mensen ervaren het niet als heel erg pijnlijk.

Structureel

Als de couperose verwijderd is, is het zaak om het ontstaan van couperose structureel aan te pakken. Om een structurele huidverbetering, en dus versteviging van de bloedvaatjes te realiseren, is micro-needling een oplossing. Door deze techniek kunnen we de vaatwanden verstevigen. Dit adviseer ik wel altijd in combinatie met het gebruik van grote doseringen vitamine C in huidverzorgende producten en voedingssupplementen. Over micro-needling zal ik in een later blog meer vertellen.

Voorkomen is beter…….

Hoewel de aanleg voor couperose afhankelijk is van het huidtype en erfelijk bepaald is, kan je met de volgende adviezen de vorming van couperose voorkomen of vertragen:
• Let op met te grote schommelingen tussen warmte en kou;
• Bescherm de huid in de zomer met een goede hoge beschermingsfactor;
• Bescherm de huid in de winter met een goed voedende crème;
• Vermijd een te hete douche en beperk sauna-bezoek;
• Vermijd te heet gekruid eten, hete dranken en alcohol;
• Stop met roken.

    

Donkere kringen

Published:

Veel mensen zeggen dat ze wallen onder hun ogen hebben, maar bedoelen dan eigenlijk de donker gekleurde kringen onder hun ogen. Deze kringen onder de ogen zijn een teken van gebrek aan vocht. Als je een tekort aan vocht hebt in je lichaam wordt de huid onder je ogen dunner. Je kijkt dan als het ware  ‘door de huid heen’ waardoor je de blauwige bloedvaatjes kunt zien.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Ik zal er hieronder een aantal noemen:

1. Stress en / of vermoeidheid
Een paar nachten slecht slapen betekent voor veel mensen een slaaptekort. In de bleke vermoeide huid worden bloedvaten nog beter zichtbaar in de al dunne huid onder de ogen. Donkere kringen worden dan zichtbaar. Vaak is de oplossing rust en ontspanning.

2. Gebrek aan vitamines en mineralen
Donkere kringen kunnen wijzen op een tekort aan ijzer, waardoor de huid bleker wordt. De oplossing ligt dan in voedingsmiddelen eten die veel ijzer bevatten. Een ijzerrijk dieet bevat vlees, vis, gevogelte, broccoli, bloemkool, pompoen, tomaten en citrusvruchten. IJzeropname in het lichaam wordt verbeterd door de aanwezigheid van voldoende vitamine C.
Ook een tekort aan vitamine C, K, B6 en B12 kan donkere kringen onder je ogen tot gevolg hebben. Voorkom zo’n tekort door voedingssupplementen te gebruiken. Let er hierbij op dat je natuurlijke supplementen gebruikt en geen synthetische! Zorg dat je ook voldoende anti-oxidanten binnen krijgt, die maken je aders namelijk sterker. Veel anti-oxidanten zitten onder andere in bessen (goji-, blauwe- en bosbessen), frambozen, bramen, avocado en bieten.

3. Teveel koffie of alcohol
Het drinken van koffie of alcohol zorgt ervoor dat de doorbloeding slechter wordt en dat er vocht onttrokken wordt aan je lichaam. Drink in ieder geval een glas water na een kop koffie of glas wijn.

4. Dunne huid onder de ogen (erfelijkheid)
Sommige mensen hebben gewoon een heel erg dunne huid onder de ogen waardoor kringen zich sneller aftekenen. De meest voor de hand liggende oplossing is dan een zo gezond mogelijke levensstijl te hanteren. Gezond eten, voldoende slaap, niet drinken en roken.

Met een concealer of foundation over een goede oogcrème kan je donkere kringen wat minder laten opvallen.  Ook een koud kompres kan wat verlichting geven. In de zomermaanden is het belangrijk om de huid rondom je ogen te beschermen met een zonnecrème met een sterke factor en een zonnebril te dragen.

 

Meer lezen over wallen onder je ogen? blog: wallen onder je ogen

Wallen onder je ogen

Published:

Er zijn veel mensen die last hebben van wallen of donkere kringen onder hun ogen. Er is een verschil tussen wallen en donkere kringen. Ik zal in deze blog uitleggen wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn van wallen onder je ogen en wat je er aan kunt doen. In een volgend blog leg ik de donkere kringen uit.

Bij wallen onder je ogen moeten we onderscheid maken tussen twee verschillende soorten wallen. Je hebt oogwallen die ontstaan door: 
- achtergebleven vocht
- en er zijn oogwallen waar je te maken hebt met opgehoopt vet.

Als je op je rug gaat liggen met een spiegel boven je gezicht kan je zien of de wallen verminderen of gelijk blijven. Blijven ze hetzelfde dan zijn het vetwallen.
Deze ontstaan door teveel huid of vet onder het oog. Het vet onder het oog dient als een stootkussentje. Bij sommige mensen is de oogkas qua aanleg wat te klein voor het stootkussentje. Dat is genetisch bepaald. Als je bij je ouders wallen ziet, dan is de kans dus groot dat je ze zelf ook hebt of zult krijgen.

Helaas is hier niet veel  aan te doen. Je kan proberen het vocht wat in de wallen zit wat weg te masseren. Dit zal echter maar deels helpen. Als de wallen echt hinderlijk voor jezelf zijn kan in het uiterste geval een plastisch chirurg je helpen.

Als je op je rug ligt en de wallen verdwijnen dan is de wal een vochtophoping.
Vochtwallen hebben meestal te maken met vermoeidheid. Ze ontstaan door te weinig slaap.

Tijdens het slapen worden afvalstoffen in je lichaam afgevoerd via het lymfestelsel. Als je dus te weinig slaapt, kan het lichaam de afvalstoffen niet voldoende afvoeren, waardoor een deel van het vocht onder je ogen blijft zitten. Daarom zijn deze vochtwallen zo goed zichtbaar bij het opstaan.

Vochtwallen kan je laten slinken door goed te slapen.
Daarnaast zijn er nog een aantal mogelijkheden om vochtwallen te laten verdwijnen:
1. veel water drinken zodat het vocht sneller wordt afgevoerd.
2. lymfedrainage waarbij je het vocht voorzichtig wegmasseert met je vingers van je neus naar de jukbeenderen.
3. wat hoger slapen met je hoofd, zodat het vocht minder snel onder je ogen ophoopt.
4. zachtjes met de vingertoppen trommelen op de huid rondom de ogen.
5. een oogcrème gebruiken die in de koelkast staat.

Meer lezen over donkere kringen? blog: donkere kringen onder je ogen

Mooie huid door gezonde darmen

Published:

Als je huidproblemen hebt, kun je er in heel veel gevallen van uitgaan dat hiervoor een verklaring in je darmen ligt. Wil je een mooie stralende huid? Houd dan je darmen gezond!

Gezonde huid door gezonde darmen
Heb je last van acne, rosacea of heb je andere huidproblemen? Denk dan aan de ‘darm-huid connectie’. Er is een verband tussen de gezondheid van je darmen en je huidconditie. Hieronder geef ik je acht tips om je darmen gezond te houden.

Drink voldoende water
Drink 1,5 tot 2 liter water per dag. Als je minder drinkt, kunnen bacteriën en vezels zich in je darmen ophopen. Heb je geen idee of je voldoende drinkt? Vul een halve liter flesje met water, drink dat leeg en herhaal dit minimaal drie keer per dag. Let op met koffie, alcohol en ook teveel groene thee; die onttrekken vocht aan je lichaam.

Vers is beter
Eet zoveel mogelijk verse groenten en fruit. Liefst lokaal, seizoensgebonden en biologisch. Dat betekent dat je tot 24 juni witte asperges kunt eten; daarna niet meer. Probeer kant-en-klaar maaltijden en sauzen uit pakjes te mijden. Door bewerkt eten verstoor je de bacteriebalans in je darmen, waardoor kwalen kunnen ontstaan.

Suiker in de ban
Eet geen of zo weinig mogelijk geraffineerde suiker. Overal zit suiker in, hoor ik je denken. En dat klopt. Het kost moeite om minder of geen suiker te eten, maar het is echt beter voor je darmen. Vind je het lastig om suiker uit te bannen? Stop dan eerst met snoep, koek en frisdrank door de week.

Gefermenteerde producten 
Gefermenteerde producten als karnemelk en yoghurt hebben een positief effect op je darmflora. Dat geldt ook voor gefermenteerde groenten en fruit. Het meest bekend is zuurkool (gefermenteerde witte kool), maar ook rode kool, komkommer, wortel of radijsjes en abrikozen, perziken en pruimen kun je fermenteren. Gefermenteerde groenten en fruit zijn gemakkelijk te verteren en bevatten een hoge concentratie goede bacteriën.

Eet vezelrijk
Eet vezelrijke voeding, zoals bananen, prei, uien, knoflook, lijnzaad, gerst, haver en appels. Hierin zitten vezels die de groei van goede darmbacteriën bevorderen.

Rust voor je spijsvertering
Eet’s avonds laat (na 21 uur) niks meer. Je spijsvertering heeft rust nodig om onverteerde voedselresten die je lichaam niet kan gebruiken via je dikke darm af te voeren. Er wordt steeds meer bekend over intermittent fasting. Intermittent fasting is geen dieet. Het schrijft niet voor wat je eet maar wanneer je eet. De periode waarin je vast is altijd groter dan de periode waarin je eet. Bijv niets meer eten tussen 19 uur ‘s avonds en 8 uur de volgende dag.

Minder stress
Moet je ook vaak naar het toilet als je een examen of een sollicitatiegesprek hebt? Daaruit blijkt dat acute stress direct effect op de darmen heeft. Je kunt je wel voorstellen dat chronische, langdurige stress de werking van je darmen helemaal beïnvloedt. Probeer te ontspannen; bijvoorbeeld door voldoende lichaamsbeweging of meditatie.

Supplementen
Als je toch langdurig onder spanning staat of na ziekte of een antibioticakuur, kun je een pre- en probiotica supplement gebruiken om extra ondersteuning aan je darmflora te geven.

 

Met welke tip begin jij vandaag om je darmen -en daarmee je huid- gezond te houden?

Resultaat met (collageen) supplementen

Published:

Door hormonale veranderingen, verkeerde voeding en te weinig beweging hebben veel mensen last van vroegtijdige huidveroudering en/of andere huidproblemen.

De oplossing hiervoor zit hem vaak in een gecombineerde aanpak. Dus niet alleen maar heel goed letten op je voeding of 6 keer een intensieve behandeling in de salon laten uitvoeren. De beste resultaten voor een mooie strakke huid krijg je door een combinatie van bewegen, je voedingspatroon aanpassen, goede producten voor thuis, intensieve behandeltrajecten én (collageen)supplementen gebruiken. 

Jonge kinderen hebben nog een stevige volle huid. Zolang de hormonen nog niet door hun lijf gieren is hun huid in een goede conditie. Dat komt met name omdat de collageenaanmaak dan nog optimaal functioneert. Zodra in de pubertijd de hormonen gaan opspelen, neemt de productiviteit van de collageenaanmaak af. Dat zie je dan nog niet direct omdat collageen een lange levensduur heeft, maar het verklaart wel gelijk waarom rond je 25e levensjaar de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden. 

Met diverse behandelmethodes zoals peelings, lichttherapie, microneedling, bindweefselmassages en hydratatie kunnen we het verouderingsproces remmen en zelfs wat terugdraaien. 

Echter, al deze genoemde behandelmethoden stimuleren alleen maar de aanmaak in je lichaam. Ze activeren het lichaam en maken daarbij kleine trauma's die gerepareerd moeten worden. De bouwstoffen om ook daadwerkelijk te repareren, om dus het collageen aan te maken in je lichaam, moet je eten. Collageen is namelijk een eiweit dat je binnenkrijgt door je voeding. Hoe ouder we worden hoe meer bouwstoffen we nodig hebben om onze huid mooi op peil te houden. Dat kan je niet voldoende uit voedsel halen, ook al eet je biologisch en mega gezond.

Er zijn speciale collageen supplementen te koop. Ik hoor nu sommige mensen zich al afvragen: en doen die dan wel echt wat? 
Het antwoord is JA. Het beste merk hiervoor vind ik Laviesage. Zij hebben een speciale collageenlijn ontwikkeld waarbij de supplementen zo hoog zijn gedoseerd dat je huid (waar als laatste orgaan de bouwstoffen naar toe gaan) hier baat bij heeft. Ik heb in de afgelopen jaren al vele mooie resulaten gezien bij klanten door de combinatie van behandelingen, thuisproducten en (collageen) supplementen. Doormiddel van speciale echo apparatuur kan de hoeveelheid collageen in je huid gemeten worden bij de start en opnieuw worden gemeten na het gebruik van de collageen supplementen. 

De collageen supplementen van Laviesage bevatten onder andere veel viscollageen. Dat lijkt op ons eigen collageen en wordt dus door het lichaam herkend en gebruikt voor je huid. Er zijn verschillende sterktes van de supplementen afhankelijk van jouw huidconditie en de behandelmethodes die je ondergaat.

 

De nutricosmetics van Laviesage zijn voedingssupplementen die speciaal zijn afgestemd op de huidfuncties. Ze bevatten natuulijke werkstoffen die de huidfuncties ondersteunen en activeren. Hiertoe behoren oa vitamine C, omega-3 vetten, collageenpeptides en vitamine D3. In deze blog heb ik me specifiek gericht op collageen maar heel veel oorzaken van een huidprobleem kan je echt aanpakken door een goede combinatie van voeding en nutricosmetics met huidverbeterende behandelingen. Ook voor huidproblemen zoals bijv acne, rosacea, couperose zijn oplossingen voorhanden. 

Adres
Kraailandhof 4
3828 JM Hoogland
E-mail
info@belleallure.nl
Telefoon
033 457 10 41